TEŽAVE ZARADI NEPRAVILNE PREHRANE

Z nepravilnim prehranjevanjem čeprav lahko jemo zelo malo,

naši organi ne morejo opravljati svojih funkcij, saj ne morejo predelati in izločiti toliko strupov kot jih vnesemo v telo.  Debelost, celulit, degenerativne bolezni in poškodbe v telesu nastanejo zaradi neustreznega življenjskega sloga in neustrezne prehrane.
Večina  problemov izvira iz črevesja in nezdrave črevesne flore ter prenasičenosti telesa s toksini. Razlog za to pa je  napačno kombiniranje hrane v obroku, napačno uživanje sadja, uživanje prevelikih količin visoko predelane in konzervirane hrane ter koncentriranih beljakovin živalskega izvora (meso, mleko, jajca),  pitje alkohola, kajenje in stres.
Lahko bi rekli, da so posredno ali neposredno skoraj vse zdravstvene težave povezane z nepravilnim načinom prehranjevanja. Če imamo prekomerno telesno težo in
nekatere od simptomov bolezni presnove, je to zagotovljena pot k resnejšim zdravstvenim težavam. Ena izmed najpogostejših zdravstvenih težav je sladkorna bolezen. Z zdravim življenjskim slogom in vzdrževanjem primerne telesne teže lahko njen razvoj odložimo na poznejše življenjsko obdobje ali jo morda celo preprečimo. Med ostalimi zdravstvenimi težavami so neurejene maščobe v krvi, visok krvni tlak, ateroskleroza, debelost. Pojav visceralnega maščevja okoli notranjih organov je v zadnjih letih predmet številnih raziskav. Ugotovljeno je, da to maščevje ni le tkivo za shranjevanje presežka energije, temveč deluje kot organ, ki
se vpleta v presnovne procese. Sprošča mediatorje, imenovane adipokini, ki imajo vlogo pri procesih kroničnih vnetij, vplivajo na sitost, povezani so z razvojem inzulinske rezistence in srčno-žilnih bolezni.

Stari latinski pregovor pravi    Jemo zato, da živimo, ne živimo zato, da jemo.