KAJ JE HUJŠANJE PO PROGRAMU METABOLIC BALANCE IN KAKO DELUJE?

Program Metabolic balance je za vsakega bolnika na svetu izdelan neposredno na Nemškem inštitutu za uravnoteženo prehrano in ga je osebno odobril zdravnik Wolf Funfack, znani internist iz Münchna. S svojo ekipo zdravnikov, prehranskih in računalniških strokovnjakov, ki delajo na Inštitutu za presnovno, je razvil edinstven program prehrane, ki harmonizira biokemijske
in presnovne lastnosti posameznikove telesne kemijske zgradbe. Program je rezultat 20-letnih raziskav in ga izvajajo v 50 državah sveta. Zdaj je na voljo tudi v Sloveniji, in sicer v Ljubljani in Kopru pod imenom IRENEE – METABOLIC BALANCE.

IRENEE je edina licencirana in certificirana izpostava METABOLIC BALANCA v Sloveniji. Vsako telo ima svoje prirojene presnovne posebnosti, ki se ne spreminjajo in ostanejo za vedno njegove, tako kot prstni odtis vsakega posameznika. Strokovnjaki METABOLIC BALANCE na podlagi 35 vrednosti laboratorijske analize posameznikove krvi razberejo metabolno in hormonsko ravnovesje vsakega posameznika ter mu ustrezno prilagodijo prehrano. Prav zato je ta program enkratna naložba v zdravje za vse življenje.

Opozorilo:
Programa ne smejo uporabljati nosečnice in doječe matere ter ljudje, ki imajo močnejše poškodbe jeter ali ledvic.

Katere zdravstvene težave so povezane s prekomerno telesno težo?

Če imamo prekomerno telesno težo in nekatere od simptomov bolezni presnove, je to zagotovljena pot k resnejšim zdravstvenim težavam. Ena izmed najpogostejših zdravstvenih težav je sladkorna bolezen. Z zdravim življenjskim slogom in vzdrževanjem primerne telesne teže lahko njen razvoj odložimo na poznejše življenjsko obdobje ali jo morda celo preprečimo. Med ostalimi zdravstvenimi težavami so neurejene maščobe v krvi, visok krvni tlak, ateroskleroza, debelost. Pojav visceralnega maščevja okoli notranjih organov je v zadnjih letih predmet številnih raziskav. Ugotovljeno je, da to maščevje ni le tkivo za shranjevanje presežka energije, temveč deluje kot organ, ki se vpleta v presnovne procese. Sprošča mediatorje, imenovane adipokini, ki imajo vlogo
pri procesih kroničnih vnetij, vplivajo na sitost, povezani so z razvojem inzulinske rezistence in srčno-žilnih bolezni.

 

Kako poteka program hujšanja?

METABOLIC BALANCE predvideva, da je vsako telo ob primerni prehrani sposobno samo proizvajati dovolj potrebnih hormonov za zdravo presnovo in s tem tudi normalno težo. Na celotni poti preobrazbe obravnavanemu posamezniku ves čas sledi terapevt METABOLIC BALANCE. Med prvim obiskom, ki je brezplačen, terapevt da vse informacije o programu. V programu, ki poteka v 4 fazah, terapevt METABOLIC BALANCE podpira obravnavanega posameznika celostno in ga vodi k pravilni izbiri hrane, dokler ne doseže želenega končnega cilja.

Prva faza, ki se imenuje »priprava«, traja dva dni. Prvi korak je, da pripravite telo za spremembo v prehrani, zato se v prvih dveh dneh opravi čiščenje črevesja. Slednje je ključnega pomena, da se prepreči nastanek čezmernega občutka lakote v drugi fazi programa. V prvih dveh dneh morate jesti samo lahko hrano, da se lahko telo navadi na novo hrano; posameznik prejme informacije o živilih, ki jih na podlagi krvnih vrednosti za vsakega posameznika pripravila ekipa strokovnjakov Metabolic balance®.

V drugi fazi, ki traja najmanj 14 dni, se je potrebno strogo držati navodil programa. Iz tega razloga je pomembno izbrati pravi trenutek za začetek poti. Za spremembo metabolizma je druga faza poti še posebej pomembna. V tem obdobju je treba spoštovati vse navedbe načrta hrane. Le na ta način lahko zagotovimo telesu snovi, ki jih res potrebuje. S tem se začne presnovni proces ponovnega usklajevanja hormonov. Sprostitev inzulina se bo normalizirala, kar bo imelo pozitiven vpliv na številne druge procese v telesu, ki zagotavljajo dobro splošno počutje in zmanjšanje telesne teže. Po prvih dveh tednih boste čutili znatno povečanje energije, kar se bo odražalo v želji po fizični aktivnosti.

Po precejšnjem izboljšanju počutja se preide v tretjo fazo. Po navedbah terapevta se poveča vnos živil, ki niso zajeta v prvotnem seznamu. V tretji fazi so poleg ustaljenega jedilnika dovoljeni gurmanski obroki.

Cilj četrte faze je dosežene rezultate trajno ohraniti, da se po uspešno opravljenem programu Metabolic balance ne bi vrnil na stare (neustrezne) prehranjevalne navade.

 

Katere so prednosti programa?

Namen programa METABOLIC BALANCE ni odrekanje hrani, ampak izbor odgovarjajočih hranil za dosego posameznikovega hormonskega ravnovesja. To spodbuja zdravo presnovo in normalno izločanje inzulina. Visok nivo inzulina, poleg številnih drugih motenj, vpliva na povečano željo po hrani. Številne klinične študije so pokazale pozitivne učinke programa METABOLIC BALANCE na mnoge bolezni, kot so: metabolični sindrom, osteoporoza, prebavne motnje, akne, revmatične bolečine, migrene, alergije, simptomi menopavze in motnje spanja. Hkrati program METABOLIC BALANCE učinkovito zvišuje celotno raven energije, povečuje libido, izboljša kakovost spanja in skrbi, da koža ostaja gladka in napeta. Program METABOLIC BALANCE odlikuje tudi certifikat kakovosti ISO 9001. Je strogo nadzorovan in se lahko izvaja samo s pomočjo posebej usposobljenega terapevta. Veliko število ljudi, ki se je uspešno udeležilo programa METABOLIC BALANCE in rezultati, ki so jih dosegli, nam dajejo vsakodnevno spodbudo pri ozaveščanju ljudi o zdravi prehrani. Pridružite se nam tudi vi in poskrbite, da se boste dobro počutili v svoji koži!

 

Opozorilo:
Programa ne smejo uporabljati nosečnice in doječe matere ter ljudje, ki imajo močnejše poškodbe jeter ali ledvic.