Zakaj naravna kozmetika Irenee

Naša koža ni samo naše ogledalo, je tudi merilo našega zdravja, starosti, telesnega stanja. Bolezen, skrbi, veselje in žalost se nam najprej pokažejo na koži.

Število pomembnih funkcij kože pa je dosti večje. Koža je pomembno izločilo, uravnava telesno toploto, posreduje dražljaje iz zunanjega sveta, jih vodi  k možganom, k drugim organom, s svojo elastičnostjo varuje pred pritiski in udarci od zunaj. S proizvodnjo pigmenta ščiti pred škodljivimi delovanji sončnih žarkov. Izloča vodo in strupene snovi.

Pravo čudežno delo narave je! Kajti našo tanko kožo sestavljajo številne plasti.  To so vrhnjica ali epidermis, usnjica ali kutis in maščevje podkožja. V najbolj spodnji, zarodni plasti nenehno nastajajo nove celice, ki se dvigajo na površje in tam končno odmrejo. Tam odpadejo ali pa jih odstranijo mehanični dražljaji- umivanje, frotiranje.

Kislinski plašč ščiti našo kožo pred vdorom bakterij. Kadar je koža zdrava, se ji tesno prilega. Dandanašnji zunanji vplivi pa ta kislinski plašč pogosto poškodujejo. Predvsem pretirano umivanje z ostrimi mili, pogosto prhanje in uporaba sredstev za zaviranje potenja občutno poškodujejo kislinski plašč. Potem je koža brez zaščite, vanjo prodrejo bakterije in povzročijo vnetje, ogrce, gnojne mehurčke, ognojke in težje, dolgotrajne kožne bolezni.

Bolna koža danes ni nobena redkost več. Paleta kožnih bolezni, do katerih pride deloma zaradi neprimernih surovin, pokvarjenih kozmetičnih sredstev, nezanesljivo delujočih snovi v sredstvih za nego kože, sega od vzdraženosti kože, ekcemov, pigmentnih sprememb in oteklin,  do razjed in nenormalne poroženitve. Če pomislimo, da zaradi škodljivih snovi v sredstvih za nego in barvanje lahko pride celo do draženja žolčnika, do vpliva na delovanje ščitnice, do poškodb ledvic in do notranjih zastrupitev, toliko bolje razumemo pojem » varujoča, nedotaknjena koža«.

Zato smo tukaj mi, Irenee kozmetična linija, ki se trudi, da ta zemljvid gub, gubic, ki nam jih riše življenje, bolezni kože in pigmentnih znamenj,  čimbolj omili. Zato se poslužuje najboljših sestavin nabranih v naravi in doma pridelanih surovin.