Alergije

Alergije in individualne preobčutljivosti niso samo posledica določenih surovin ali sprememb, do katerih pride zaradi sredstev za konzerviranje. Pogosto so krivi tudi dražljaji, ki jih povzroča premočno ali pretežko parfumiranje. Zato sem se v svojih recepturah odločila uporabiti najkvalitetnejša eterična olja, pa še to v zelo majhnih količinah ali celo brez.

Zdravniki za kožne bolezni opozarjajo, naj vsa sredstva za nego kože in telesa uporabljamo varčno! Tudi prepogosta uporaba kozmetičnih sredstev lahko kožo poškoduje. Začne se že s tem, da zamaši kožne pore. Tako kot pri medicini tudi pri negi lepote nikakor ne velja, da bi velika količina bolj pomagala. Nasprotno, koža dosti prej reagira na skromne dražljaje večkrat na dan, na močne pa se dostikrat sploh ne odzove. Psihološko so manjše količine, primerne tudi zato, ker človek bolj varčno ravna z majhnimi lončki kot z » jumbo dozami«. Če bomo sprejeli geslo, naj koža »je« samo, kar bi dobro delo tudi želodcu in prebavi, smo že nakazali smer, v katero moramo zaviti. Kože ne bomo hranili z neprebavljivimi  rečmi, ampak z olji, masli, z rožami, cvetlicami, rastlinami, ki bi jih enako radi poduhali, pojedli ali popili!

Izdelki IRENEE so se izkazali izjemno koristni v zdravljenju kožnih problemov, kot so akne, rosacea, ekcemi , psorijaza, povešena in nagubana koža. Normalizirajo in uravnovešajo izločanje sebuma, zmanjšujejo vnetja, kar izboljša nadaljne erupcije in infekcije kože, gladijo in napenjajo starajočo se kožo.

Vendar lahko tudi neškodljive snovi  povzročajo draženje kože, še posebej pri občutljivi koži, dodatni dejavniki tveganja pa so posameznikove predispozicije za to in onesnaženost okolja. Če imate težave z rdečico na obrazu, srbečo in razdraženo kožo ali pa imate alergijo na kremo za obraz ali kateri drug kozmetični izdelek, preberite naslednje nasvete, kako se izogniti tem nevšečnostim.

OPOZORILO

Reakcijo kože na določen kozmetični izdelek lahko preverite tako, da opravite test in ugotovite, ali vam povzroča draženje kože ali alergijsko reakcijo. Vedno ga opravite, preden začnete uporabljati nov izdelek. Malo izdelka nanesite na notranjost lakta ali – še boljše – za ušesom. Če se na koži pojavi rdečica v roku ene ure, izdelka ne uporabljajte, saj vam očitno ne odgovarja. To je zelo preprosta metoda, ki vam lahko da nekaj smernic za uporabo kozmetike, če pa sumite, da ste na določeno snov alergični, opravite test pri dermatologu.