Zakaj naravna kozmetika Irenee?

Naša koža ni samo naše ogledalo, je tudi merilo našega zdravja, starosti, telesnega stanja. Bolezen, skrbi, veselje in žalost se nam najprej pokažejo na koži.

Število pomembnih funkcij kože pa je dosti večje. Koža je pomembno izločilo, uravnava telesno toploto, posreduje dražljaje iz zunanjega sveta, jih vodi  k možganom, k drugim organom, s svojo elastičnostjo varuje pred pritiski in udarci od zunaj. S proizvodnjo pigmenta ščiti pred škodljivimi delovanji sončnih žarkov. Izloča vodo in strupene snovi.

Akne terapija

Spremembe na koži lahko omilimo ali celo odpravimo s pravilnim prehranjevanjem  ( program Metabolic balance), zadostnim počitkom, gibanjem na svežem zraku in tudi s primerno kozmetično nego ( naravna kozmetika IRENEE). Poleg tega je potrebno opozoriti na neprimerno navado – neustrezno “stiskanje mozoljev”. Dovolj gibanja na čistem zraku, uživanje svežega sadja in zelenjave, zdrav in zadosten spanec ter sprostitev lahko ugodno vplivajo na potek aken.

Aloe vera namesto vode

Kozmetični izdelki IRENEE vsebujejo velik delež Aloa vere brez toplotne obdelave. Kot veste je večina krem narejenih z velikim deležem vode. Kot vesten uporabnik kozmetičnega izdelka preberete deklaracijo in opazite da je voda na prvem mestu. To pomeni da jo je v izdelkih največ. Serumi na primer jo vsebujejo kar 80%. Voda v kozmetičnih izdelkih je najcenejša surovina, ki ne prodre v globlje plasti kože in je ne navlaži

DRAGOCENE SESTAVINE

Antioksidanti na različne načine upočasnijo ali pa celo popolnoma ustavijo oksidacijo molekul, tj. vezavo kisika nanje. Zaradi te lastnosti antioksidante poznamo tudi kot t.i. lovilce prostih radikalov, ki našemu organizmu škodijo in povzročajo oksidativni stres. V lažjih oblikah prosti radikali vplivajo tako, da pospešujejo staranje kože, slabijo imunski sistem, zmanjšujejo telesno sposobnost in vplivajo na živčni sistem. V hujših oblikah lahko prevelika količina prostih radikalov v telesu poveča tveganje za razvoj rakastih obolenj, bolezni srca in ožilja, ateroskleroze in podobnih težjih obolenj.

Ko je koža izpostavljena škodljivim prostim radikalom, kot so cigaretni dim, UV-žarki ali onesnaženje zraka z izpušnimi plini,  kožo pred staranjem ščitijo antioksidanti.  Te pomembne molekule nevtralizirajo škodljive proste radikale, da preprečijo celične poškodbe in spremembo beljakovin, ki vodijo v nastajanje gub. Antioksidanti ustavijo nadaljnje zmanjševanje  proizvodnje kolagena in elastina, s čimer preprečujejo nastanek drobnih linij in gub.

Z združevanjem Aloa vere z oljčnim oljem in doma nabranimi zelišči, tropskimi olji, masli in drugimi sestavinami, ki vsebujejo velikodušne  nevtralizirajoče antioksidante, izdelki IRENEE  vaši koži zagotavljajo najboljše  hranljive kombinacije, da upočasnijo proces staranja.

AIRLESS TEHNOLOGIJA

Airless embalažo sem za svojo linijo izdelkov izbrala zato, da zaščitim  vsebino ultra občutljive formulacije pred degradacijo in oksidacijo.  Izdelki so izdelani s tehnologijo podjetja IRENEE, ki je zaščitena z blagovno znamko.
Brezzračni črpalni sistem bo podaljšal življenjsko dobo kreme s spagiričnimi esencami, aktivnimi učinkovinami sveže aloe vere, čistim kisikom, bogatimi masli in olji, ter mešanico rastlinskih učinkovin, hkrati pa zagotavljal gladko in natančno doziranje, ki bo popolno od prvega do zadnjega črpanja.

UV Zaščita

Za razliko od drugih izdelkov za nego kože, kozmetika IRENEE ne uporablja sestavin za blokiranje UV-žarkov, ki so koristni za naše zdravje . Poleg svoje primarne funkcije moji  pripravki uporabljajo varne UV nevtralizirajoče surovine,  kot so Aloa Vera, surovo  Shea maslo, kokosovo in kakavovo maslo,  ki učinkovito zagotovijo blago UV zaščito.

Ko je vaša koža izpostavljena neposredni dnevni sončni svetlobi, se odzove s proizvodnjo vitamina D, ki je nujno potreben za naše zdravje. Na žalost izdelki, ki vsebujejo SPF8 zmanjšajo pretvorbo vitamina D za 90%, višji faktorji, SPF30 in več, pa zmanjšajo pretvorbo za 99%.

Tropska olja zagotavljajo zaščito pred poškodbami kože in kar je najpomembnejše … ne blokirajo  proizvodnjo vitamina D.

 

 

Alergije

Alergije in individualne preobčutljivosti niso samo posledica določenih surovin ali sprememb, do katerih pride zaradi sredstev za konzerviranje. Pogosto so krivi tudi dražljaji, ki jih povzroča premočno ali pretežko parfumiranje. Zato sem se v svojih recepturah odločila uporabiti najkvalitetnejša eterična olja, pa še to v zelo majhnih količinah ali celo brez.