Acne Control Cream

49.00 €

Acne control krema je odlična ultra lahka, hitro vpojna krema z izvlečkom spagiričnih esenc in organskega msm pridobljenega iz borovega lubja, pomaga nadzorovati prekomerno sproščanje sebuma iz kože, pomaga pomiriti rdečico, ki jo povzročajo akne, pomirja občutljivo, zdelano kožo, uspešno deluje zoper razširjene žilice, razširjene pore se vidno zmanjšajo. Primerna za vse tipe kože , še posebej za mastno in netolerantno kožo.

Primerna za vse tipe kože , še posebej za mastno in netolerantno kožo
Izboljša gladkost kože
Dnevna in nočna krema
Vsebuje kisik

Krema namenjena negi obraza. Zjutraj in zvečer nanesemo v manjših količinah na obraz in dekolte.

Rosmarinus Officinalis Flower Water, Olea Europaea Fruit Oil, AloeBarbadensis Leaf Juice, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Butyrospermum Parkii Butter Aqua, Glycerin,Dimethyl Sulfone, Cow Milk Butter (Ghee), Argania Spinosa Kernel Oil, Centella Asiatica Extract, CetearylGlucoside, Xanthan Gum, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Caprylate, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate,Ficus Carica Bud Extract, Chamomilla Recutita Flower Extract, Urtica Dioica Leaf Extract, CucumisSativus Fruit Extract, Aesculus Hippocastanum Seed Extract, Maris Aqua Desalinated, Acetum (RiceVinegar), Lithothamnion Calcareum Extract, Citric Acid, Magnesium Chlorophyllin, Parfum,Cinnamomum Zeylanicum Bark Oil, Citrus Aurantium Dulcis Peel Oil, Zinc Gluconate, CopperGluconate, Linalool.

KAJ JE POSEBNEGA?

Aloe vera

Kozmetični izdelki IRENEE vsebujejo velik delež Aloa vere brez toplotne obdelave.

Kot veste je večina krem narejenih z velikim deležem vode. Kot vesten uporabnik kozmetičnega izdelka preberete deklaracijo in opazite da je voda na prvem mestu. To pomeni da jo je v izdelkih največ. Serumi na primer jo vsebujejo kar 80%. Voda v kozmetičnih izdelkih je najcenejša surovina, ki ne prodre v globlje plasti kože in je ne navlaži.

Medtem ko sveže stisnjen  gel Aloa Vera vsebuje dolge verižne sladkorje (polisaharide), ki  prodrejo v lipidno pregrado kože, da pomagajo zadržati vodo in s tem hidratizirati kožo. Naša organska Aloa Vera ni bila posušena in nato rastopljena  z vodo, kot je običajna praksa v industriji za nego kože. Kozmetika Irenee uporablja  le svojo , gojeno na posesti IRENEE, visoko kakovostno ,organsko, ročno nabrano in iztisnjeno, nepasterizirano  Aloa vero. Za tako močno zdravilno učinkovanje se ima Aloe vera zahvaliti modrosti narave, ki je vse njene sestavine ustvarila v sinergijskem razmerju, katerega končni zdravilni vpliv je mnogo večji kot vpliv posameznih snovi. Prav iz tega razloga se v izdelkih IRENEE uporablja le visoko kakovostna, gojena na posesti IRENEE, organska, ročno nabrana in iztisnjena, nepasterizirana Aloe vera. 

Lithothamnium calcareum

Lithothamnium calcareum je rdeča alga, ki vsebuje 32 redkih oligo-mineralov in elementov v sledeh (predvsem joda, selena, cinka, bakra in kroma),fitohormonov, vitaminov in aminokislin. Spojine, ki jih najdemo pri tej vrsti alg, imajo izredne hidratantne lastnosti. Rezultat nege kože z rdečo algo je intenzivno vlaženje epidermisa in optimalen ph kože, hitreje se osvobodimo nastalih aken, ogrcev, različnih alergij v obliki rdečice, lišajev in mozoljev na koži, koža se počasneje utruja in dehidrira, učinkovito se spopada z dnevnim onesnaženjem ali  detoksifikacijo škodljivih strupenih snovi, ki nastajajo v organizmu, učinkovito se spopada z vremenskimi razmerami : mrazu, vetru in različnim vplivom žarčenja, koža je bolj sveža, gladka, z manj vidnimi gubicami, sijoča in mladostna.

 

Centella Asiatica

Centella Asiatica (poznana po imenu Gotu kola) je večletna plezalka,ki  raste ob Indijskem oceanu. Jaz sem jo prinesla domov iz Sri lanke. Tradicionalno se koristi za hitrejše celjenje  malih ran, odrgnin in površinskih opeklin, protivnetno deluje na ekceme, srbečico in vbod insekta. Njene aktivine  sestavine  so pentaciklički triterpenoidi, ki imajo funkcijo reguliranja  in aktivacije kolagena. Raziskave so pokazale da  glavne sestavine v rastlini Centella asiatica povečajo sintezo kolagena in večajo  čvrstost kože.

 

Izraz Spagiria izhaja iz grške besede Spao ( ločiti) in Agheuro ( združiti), ki dobesedno pomeni ločitev in ponovna združitev rastlinskega materiala. Priprava spagiričnih izvlečkov temelji na štirih bistvenih korakih: fermentaciji, destilaciji, sežigu, ponovni združitvi rastlinskega materiala.

Skozi različne faze proizvodnje se uporablja cela rastlina. Na ta način se lahko ekstrahirajo eterična olja, mineralne soli in oligoelementi rastline. Prednost spagiričnih esenc je v tem, ker vsebujejo ne le organske snovi, ampak tudi anorganske ( mineralne soli, elemente v sledeh ). Proces sežiga rastline po opravljeni destilaciji odpravlja vse sledi potencialno strupenih organskih snovi v rastlini (alkaloidi).